به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم زهره تمیزکار در نشست وبیناری که با حضور طلاب خواهر سراسر کشور برگزار و به صورت زنده از طریق لایو مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران پخش شد، به تشریح شرایط پذیرش بانوان به تحصیل دروس حوزوی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ پرداخت.
وی افزود: حوزههای علمیه خواهران امسال هم همانند سالهای گذشته اقدام به جذب طلبه میکنند به همین خاطر ثبتنام سراسری پذیرش حوزههای علمیه خواهران در سه مقطع عمومی، عالی و تخصصی از ۲۵ بهمن سال گذشته آغاز شده و تا ۳۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۰ ادامه دارد.
رئیس اداره سنجش و پذیرش عمومی حوزه های علمیه خواهران با اشاره به ظرفیت پذیرش حوزه های علمیه خواهران در سطوح ۲، ۳ و ۴ سال تحصیلی جدید، ادامه داد: مجموع ظرفیت پذیرش در این مقاطع به صورت حضوری و غیرحضوری بیش از ۱۵ هزار نفر است.
وی با بیان این که در سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ تعداد ۴۱۹ مدرسه علمیه در مقطع عمومی(سطح۲ ـ کارشناسی) ویژه دارندگان مدرک دیپلم و بالاتر با ظرفیت بیش از ۱۰۰۰۰ نفر و دارندگان مدرک اتمام پایه هشتم با ظرفیت ۲۰۰۰ نفر پذیرش دارند، بیان داشت: شیوه تحصیلی در مقطع عمومی صرفا بصورت حضوری است.
خانم تمیزکار گفت: پذیرش مقطع عالی(سطح۳ ـ کارشناسی ارشد) نیز در مجموع حدود ۲۵۰۰ نفر در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در ۶۹ مؤسسه آموزش عالی خواهد بود.
رئیس اداره سنجش و پذیرش عمومی حوزه های علمیه خواهران افزود: این ظرفیت در مقطع سطح ۳ به تفکیک شیوه های تحصیلی حضوری بیش از ۲۲۰۰ نفر، نیمه حضوری ۲۰۰ نفر و در دوره های غیرحضوری بدون محدودیت است.
وی همچنین به پذیرش مقطع تخصصی(سطح۴ ـ دکتری) اشاره کرد و ادامه داد: پذیرش در این مقطع صرفا به شیوه حضوری و با ظرفیت ۳۵۷ نفر در ۱۱ استان کشور و در ۱۸ مؤسسه آموزش عالی خواهد بود.
خانم تمیزکار در بخش دیگری از سخنان خود به آزمون ورودی حوزههای علمیه خواهران در سال تحصیلی جدید اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به شیوع کرونا نحوه برگزاری آزمون ورودی به صورت مجازی و حضوری خواهد بود.
وی افزود: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته آزمون ورودی مقطع عمومی(سطح ۲ - کارشناسی) به صورت مجازی و برخط در تاریخ ۲۵ تیرماه ۱۴۰۰ برگزار می شود.
رئیس اداره سنجش و پذیرش عمومی حوزه های علمیه خواهران ادامه داد: آزمون ورودی مقاطع تکمیلی و بازپذیری مقطع عمومی نیز به صورت حضوری در مراکز آزمون انتخابی توسط داوطلبان در تاریخ ۴ تیرماه سال جاری به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
وی بیان داشت: با توجه به افزایش شیوع بیماری کرونا در کشور، هرگونه تغییر در شیوه برگزاری آزمون های ورودی، از طریق پایگاه اطلاع رسانی سنجش و پذیرش به داوطلبان اطلاع رسانی خواهد شد.
خانم تمیزکار همچنین به شیوه آموزش حوزه های علمیه خواهران با توجه به شیوع کرونا اشاره کرد و افزود: با وجود کرونا شرایط جامعه و مباحث آموزشی دچار تغییرات و تحول شد اما در مورد حوزههای خواهران نه تنها کرونا باعث تعطیلی مراکز آموزشی حوزوی نشد، بلکه آموزشها در بستر فضای مجازی تسهیل شد و همین موضوع گرایش بیشتر بانوانی را به همراه داشت که پیش از این به هر دلیلی از جمله زندگیهای شخصی و مسئولیت مادری و همسری نمیتوانستند بهراحتی حضور در فضای طلبگی را تجربه کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا آموزشهای مجازی پاسخگوی بانوان طلبه است؟، خاطرنشان کرد: به دلیل شرایط کرونا، آموزشهای حوزوی در بستر مجازی و به صورت الکترونیک، برنامه ریزی شد و با تلاش و پیگیری مرکز فناوری اطلاعات حوزههای علمیه خواهران از سال گذشته سامانهای با نام «مدرس» با استفاده از بروزترین تکنولوژی در حوزه نرمافزار و زیرساخت، برای ارائه آموزشها بهصورت مجازی فراهم شد که در نیمسال گذشته ۴۰۰ هزار ساعت تدریس برخط در این سامانه برگزار شده است.
رئیس اداره سنجش و پذیرش عمومی حوزه های علمیه خواهران با بیان این که زیرساختهای این سامانه بهگونهای است که ۱۲۰۰۰ نفر همزمان میتوانند در کلاس برخط شرکت کنند، گفت: با ارتقای این سامانه، تحصیل به صورت مجازی در دوران پساکرونا نیز ادامه خواهد داشت چرا که این شیوه تحصیل باعث تغییر ذائقه افراد، ایجاد فرصتهای برابر آموزشی و صرفهجویی در وقت و هزینه شده است.
وی تحصیل بانوان در علوم دینی و اسلامی را بسیار ضروری عنوان کرد و بیان داشت: توسعه تحصیل بانوان یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است؛ اسلام به حضور زنان در اجتماع با حفظ جایگاه آنان و حریم حجاب و عفاف و حیا اعتقاد دارد و توسعههای حوزههای علمیه خواهران مؤید همین ادعا برای حرکت به سمت تمدن سازی اسلامی است.
خانم تمیزکار تصریح کرد: توسعه حوزههای علمیه در سراسر کشور از رویشهای انقلاب اسلامی است و خروجی آن فقها و دانشمندان برجسته و صاحبنظر در حوزه دین است که امروز نیز حوزه علمیه خواهران با همین رسالت درصدد تربیت بانوان اندیشمند و فرهیخته و اثرگذار است تا جایی که این نهاد به مرجعیت دینی پاسخگویی به مسائل زنان دست یابد.
وی به تأثیرگذاری زنان در علوم دینی و نقش آنان در جامعه اشاره کرد و افزود: بانوان در طول استمرار حیات بشریت، مفتخر به تربیت مردان بزرگ تاریخ بودهاند و سهم بسزایی در تأثیرگذاری بر تمام شئون خانوادگی، اجتماعی و سیاسی داشتهاند.
رئیس اداره سنجش و پذیرش عمومی حوزه های علمیه خواهران ادامه داد: اغراق نیست که بگویم اگر زنان متحول شوند جامعه نیز دستخوش تحول خواهد شد، بر اساس روایات، در دوران ظهور حضرت مهدی موعود(عج)، بانوان از چنان قدرت علمی و توانایی و غلبه عقلی برخوردار خواهند شد که در خانههایشان بر پایه کتاب خدا و سنت پیامبر (ص)، به قضاوت و حکم خواهند نشست.
وی خاطرنشان کرد: متدین کردن جامعه، تعالی برنامههای دینی و رایج کردن سبک زندگی اسلامی، میتواند یکی از کارکردهای ویژه حوزههای علمیه خواهران باشد و حوزههای علمیه خواهران هر ساله برای ترویج آموزههای دینی و اسلامی اقدام به جذب بانوان طلبه میکند.
خانم تمیزکار حوزههای علمیه را یکی از مناسبترین بسترهای کمالجویی و آرمانخواهی برای خواهرانی دانست که هم تشنه معارف ناب قرآن و عترت هستند و هم شوق خدمت به اسلام، مکتب و همنوعان را دارند.
وی با بیان این که مهم ترین راه برای جذب داوطلبان شناساندن و تبیین اهداف حوزه های علمیه خواهران است که سفیران و کانون های رضوان می توانند نقش ویژه ای در این راستا ایفا کنند، بیان داشت: فعالیت کانون های رضوان نباید مختص به دوره پذیرش باشد و ضروری است، فعالیت این کانون ها در طول سال و به طور مستمر ادامه داشته باشد.
وی شیوه تبلیغ عملی را بهترین شیوه برای جذب علاقه مندان به تحصیل در علوم دینی عنوان کرد و گفت: طلاب با عمل به این روایت که می فرماید «کُونُوا دُعَاةَ النَّاسِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ لِیَرَوْا مِنْکُمُ الِاجْتِهَادَ وَ الصِّدْقَ وَ الْوَرَع» می توانند به شیوه عملی مبلغان خوبی در جهت جذب افراد به حوزه باشند.
نظر شما